Ce se întâmplă cu românul condamnat la moarte în Malaezia. Anunț de ultimă oră făcut de avocatul său

Noi vești despre evoluția cazului lui Ionuț Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia.

Tânărul prahovean a fost mutat din „Inchisoarea Iadului”, conform avocatului său.

“Ionut este mai bine. L-au mutat într-un alt penitenciar, unde condiţiile par a fi mai omeneşti . Aşteaptă cu nerăbdare veşti, de aici din România. În principiu, se aşteaptă răspunsuri favorabile”, a declarat avocatul Artin Sarchizian pentru cancan.ro.

Ionuţ Gologan a fost prins cu droguri asupra lui pe 26 iunie 2012, pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur. În septembrie 2013 a fost condamnat la moarte.

Ionuț Gologan a fost condamnat la moarte în Malaezia, în urmă cu ceva timp, pentru trafic de droguri.

Se pare că starea lui este din ce în ce mai îngrijorătoare, potrivit avocatului Artin Sarchizian, președinte al societății Române pentru Drepturile Omului.

Acesta vrea să meargă să-l viziteze pe român la închisoare „undeva în iunie sau poate chiar puţin mai devreme”, potrivit ziarulring.ro.

„Vreau să merg la Ionuţ Gologan în Malaysia! Vreau să-l vizitez pe copilul ăsta să văd ce se întâmplă cu el acolo, în închisoare! Informaţiile despre el sunt extrem de îngrijorătoare. În cel mai scurt timp cu putinţă, vreau să ajung în Malaezia”, a spus Artin Sarchizian.

Noi informații despre Ionuț Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia. „Veștile sunt destul de sumbre”

„Este important să-l văd pe Ionuţ Gologan, să stau de vorbă cu el şi să aud susţinerea lui pentru că, din cele spuse de către tată şi bunică, pare că veştile sunt destul de sumbre. Şi, aici, nu mă refer neapărat la demersul lui judiciar, ci, în primul rând, la condiţiile în care este ţinut. Şi chiar ce mi-a spus tatăl lui, cum că nu mai rezistă, personal, mie mi s-a părut o chestiune extrem de îngrijorătoare”, a declarat avocatul.

Ionuț Gologan i-a spus tatălui său că nu mai rezistă la închisoare.

„Cred eu că ar fi necesar un demers pe lângă autorităţi să-i asigure nişte condiţii umane. Pentru că există şi pericolul ca nu cumva el să se extermine, aş zice, pe cauze naturale. Adică să clacheze la un moment dat şi să nu mai poată rezista. De fapt, chiar asta mi-a spus tatăl său, care m-a informat că l-a sunat Ionuţ şi i-a zis: „Tată, eu nu mai rezist! Până ei vor lua o hotărâre eu nu mai rezist!…””, a afirmat Artin Sarchizian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*