Ce se întâmplă când o mamă își blesteamă copiii? Cum poate fi rupt blestemul

Se crede despre blesteme că pot aduce chiar şi moartea, iar preoţii spun că singurele arme împotriva lor sunt rugăciunile şi postul. Sunt unii care rostesc cuvinte de blestem şi de afurisenie, în chip de glumă, pentru a face haz. Preoţii spun că aceste blesteme nu se lipesc, însă cei care fac aceasta nu rămân fără de păcat

Mulţi dintre români cred în forţa blestemelor, iar în popor se spune că cele mai grele rele blesteme sunt cele ale părintelui asupra copilului. Copilul care a fost blestemat de tatăl sau mama sa, iar părinţii lui nu s-au spovedit, astfel încât nu au primit dezlegare de la blestem, ar putea fi atins foarte uşor. Peste el ar putea veni boli, necazuri, suferinţe, eşecuri.

Părinții care își blesteama copiii comit unul dintre cele mai mari păcate.
„Blestemul de mamă este ca blestemul de preot, se prinde. Nu blestemați copiii, că se prinde. Nu spuneți la supărare, într-o încercare, anumite cuvinte grele, pentru că ele se prind”, spune părintele Cleopa.

Copiii pot ajunge să nu se căsătorească sau să le meargă rău în căsnicie din cauza blestemelor părinţilor. Acele înjurături şi blesteme asupra copiilor, dacă nu sunt dezlegate de către preot când sunt în viaţă părinţii, pot produce foarte mari necazuri asupra copiilor. Dincolo de mormânt nu mai poate face nimeni acea dezlegare, mai spune preotul.

“Să nu judecaţi niciodată sau să înjuraţi. Nu se ştie niciodată în ce ceas grăiţi cuvântul sau expresia asupra celui drag. Răul îl loveşte tot pe cel mai tânăr. Prin blestem se rupe toată unitatea, toată dragostea. Ne trezim că nu avem spor, noroc, pentru că nu ne gândim la Dumnezeu”, spune părintele Roman Pintea din Oradea.

Tineti minte! Orice blestem poate fi dezlegat, chiar și cel care vine din partea unui părinte.
Duhovnicul te poate ajuta. Acesta va ști ce rugăciuni să-ți citească.
De asemenea, devenind un bun creștin, nu faci decât să îndepărtezi diavolul de tine și prin aceasta și blestemul care s-a abătut asupra ta, întrucât blestemul are origini diavolești.

Nu uita să DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*