Câte calorii arzi printr-o partidă de dragoste

Suntem siguri c-ai mai citit și tu despre câte calorii arzi în timpul amorului și că, poate, ți-a trecut și ție prin cap să sari peste o oră de sală gândindu-te că aceleași calorii le arzi printr-o partidă de amor.

Eh, dac-ar fi atât de simplu ce bine-ar fi! Adevărul e că știința ne contrazice din nou și ne spune că nu, nu, putem sări peste ora de sport doar pentru că facem amor în mod regulat și, astfel, oricum consumăm calorii.

Un studiu recent spune că 25 de minute de amor ard 100 de calorii la bărbați și 69 la femei. Compară asta cu 30 de minute de alergat ușor, timp în care arzi 213 calorii, în timp ce bărbații ar arde în jur de 276. Concluzia e următoarea: dacă vrei să slăbești nu te baza pe amor și, în orice caz, nu uita de banda de alergare.

Schimbă-ți poziția și arde mai multe calorii!

Potrivit unui raport publicat de New England Journal of Medicine, bărbații ard cam 21 de calorii în timpul unei partide de 6 minute de amor (femeile n-au fost incluse în acest studiu).

În general, bărbații tind să consume mai multe calorii în timpul actului intim. Motivul este că, fiind mai grei decât femeile, consumă mai multă energie. La asta se adaugă și faptul că sunt mai activi fizic decât femeile.

Dacă nu ești foarte impresionată de aceste cifre, lasă-ne să-ți spunem că o simplă schimbare a poziției în timpul unei partide de amor îți poate îmbunătăți tonusul fizic. Dacă stai deasupra, încearcă să-ți miști șoldurile ca o dansatoare din buric. Nu doar că se simte excelent, dar, practic, zici că ești la sală. Poți să încerci și mișcări de sus în jos, un exercițiu foarte bun pentru coapse și mușchii fesieri, care te poate scăpa de 207 calorii.

Toate ca toate, dar, chiar dacă nu poți conta pe amor ca să eviți ora de sport, ține minte că o partidă de amor îți îmbunătățește tonusul psihic și fizic, te face să arăți mai tânără și, prin impulsul de serotonină din creier produs te asiguri că dormi ca un bebeluș. Oricum, dacă te simți vinovată că nu te-ai dus la sală, du-te după.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*