cat

Cat trebuie sa dureze o partida de amor, potrivit specialistilor

Potrivit sexologilor si psihologilor, partida de amor nu este direct proportionala cu satisfactia sexuala, iar durata acesteia depinde de cat de inchegata este relatie si de specificul ei.

Exista insa o durata standard a unei partide de sex obisnuite?

Atunci cand auzi expresia „am facut sex toata noaptea” nu inseamna ca toata noaptea au avut loc penetrari intensive, deoarece corpul uman chiar daca ar putea rezista, la un moment dat cedeaza oricat de lunga ar fi noaptea. Cercetatorul Eric Corty este de parere ca o partida de sex dureaza de la 3 la 13 minute, din momentul in care are loc penetrarea.

Un alt specialist, dr. Irwin Goldstein, editorul revistei americane Journal of Sexual Medicine, spune ca o partida obisnuita de sex dureaza 7,3 minute, dupa un studiu facut pe 1500 de cupluri.

Psihologul Marianne Brandon sustine ca exista multe mituri legate despre viata din dormitor si ca oamenii nu trebuie sa isi faca griji in legatura cu durata optima a actului sexual, acestia ar trebui sa urmeze strict placerea si chimia dintre cei doi.

Concluzia, desi exista un timp mediu in care se petrece actul sexual, trebuie sa tii cont de placerea pe care o simti in momentul in care esti alaturi de partenerul tau drag. Nu durata conteaza, ci senzatiile traite si armonia de cuplu in pat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*