Cât de mult rezistă în pat un bărbat normal

Ejacularea prematura le da batai de cap multora si de aceea se gandesc ca nu cumva sa dea si ei rateuri in momentele intime. Nu este niciun secret faptul ca principala grija a barbatilor in materie de amor este cat de mult rezista in pat.

Presiunea este mare, mai ales ca filmele pentru adulti arata scene cu barbati care rezista „eroic”. Si atunci apare intrebarea sunt barbatii obisnuiti mai putin „eroi”? Sau unii sunt „iepurasi”, iar altii „testoase”?

Asa s-a nascut ideea unui studiu la care au participat 500 de cupluri din cinci tari (Statele Unite, Marea Britanie, Olanda, Spania si Turcia). Barbatii au fost rugati sa se cronometreze de la momentul penetrarii vaginale pana la ejaculare, la fiecare act intim, timp de patru saptamani. Concluziile au fost publicate in Jurnalul de Medicina din SUA in anul 2005, potrivit Playboy.com.

In medie, cuplurile au facut amor de aproximativ 8 ori in timpul perioadei de studiu, iar timpul mediu de „rezistenta” a fost de 5,4 minute.

Influențează prezervativul perioada de ejaculare?

Perioada cea mai scurta de la penetrare la ejaculare, in timpul studiului, a fost de 30 de secunde, iar cea mai lunga de 45 de minute. Perioada de ejaculare nu a fost influentata de faptul ca barbatii purtau sau nu prezervative, sau daca erau sau nu circumcisi.

In ceea ce priveste nationalitatile, barbatii din SUA si Marea Britanie au rezistat mai mult in pat, in medie 7,6, respectiv 7 minute, in timp ce barbatii din Turcia au fost mai „grabiti” – 3,7 minute.

Studiul a fost reluat in 2009, cu alte 474 de cupluri, din aceleasi tari. Masuratorile au fost efectuate cu niste dispozitive electronice, insa rezultatele nu au diferit foarte mult. Timpul mediu pana la ejaculare a fost de 6 minute (spre deosebire de 5,4, cat fusese media precedentului studiu).

Durata actului intim nu este direct proportională cu satisfacția partenerilor

Studiul din 2009 a scos la iveala si faptul ca lungimea actului intim nu este direct proportionala cu satisfactia intima. Desi cei care petrec mai mult timp facand amor se declara mai fericiti, diferenta fata de ceilalti nu este semnificativ mai mare. Cu alte cuvinte, o partida buna nu trebuie sa fie si de lunga durata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*