Casa Regală şi mesajul adresat românilor după după violenţele de la Palatul Victoria. Principesa Margareta a bătut palma cu Liviu Dragnea

Custodele Coroanei Române, Principesa Margareta, s-a adresat românilor în contextul protestelor împotriva guvernului PSD-ALDE.

Principesa Margareta a postat o declaraţie pe site-ul Casei Regale în care spune:
,,Români,
Viața noastră publică trece printr-un moment de cumpănă. Rătăcirea noastră nu are doar o cauză politică. Obiceiul exercitării puterii după bunul plac a trecut de la o generație la alta, de mai multe decenii încoace, în istoria noastră. Această tristă realitate nu are legătură cu alegerile și nici cu alternanța la putere. Adesea, oamenii cu înalte poziții au convingerea că subordonarea instituției este o dovadă de luciditate, iar etica este apanajul celui slab.

România este o țară europeană ca oricare alta. Dar condițiile grele pe care a trebuit să le înfruntăm în timpul dictaturii comuniste ne-au lăsat urme în mentalitate. Respectarea legalității nu este o chestiune teoretică, ci un aspect de zi cu zi al existenței noastre, publice și private. Respectăm Constituția, legile, tradițiile și avem o conduită morală pentru noi înșine, spre binele familiei noastre, nu pentru că ne îndeamnă partenerii europeni sau trans-atlantici.

Lumea ultimilor ani ne-a arătat că democrația nu este la adăpost pentru totdeauna. Societatea își câștigă în fiecare zi dreptul de a avea un viitor liber. De aceea, este vital ca societatea civilă să vegheze la corecta folosire a puterii instituționale. Este înălțător să vezi că românii păstrează nobila tradiție de a lupta pentru principii și idealuri.

Nădăjduiesc să văd Statul român alcătuit din instituții solide și servit de oameni care să se respecte pe ei înșiși. Doar atunci vom fi cu adevărat liberi.Așa să ne ajute Dumnezeu!”.
Liviu Dragnea s-a întâlnit în luna iunie cu Principesa Margareta, la Palatul Elisabeta, pentru a discuta despre rolul Casei Regale în viaţa publică din România şi în societatea românească în general.

„Punctul meu de vedere, pe care l-am transmis Alteţei sale Regale şi pe care îl spun şi public şi o să-l spun şi colegilor mei, este că statutul Casei Regale din România trebuie mult mai bine reglementat. Trebuie ca această instituţie fundamentală, importantă pentru societatea românească să aibă un statut foarte clar, să poată să fie ajutată şi cred că acest lucru poate fi reglementat prin lege. Astăzi o să vorbesc şi cu colegii mei, cu domnul Tăriceanu, cu domnul Steriu şi cu domnul Daniel Constantin, să încercăm să găsim o modalitate prin care Casa Regală să aibă funcţionarea stabilită prin lege, pentru că acum, din păcate, nu există. Cred că o să am o discuţie şi cu prim-ministrul Dacian Cioloş şi cu celelalte partide parlamentare. Pentru întreaga societate românească rolul Casei Regale trebuie să fie foarte bine definit şi vom sprijini lucrul acesta”, a declarat Dragnea după întâlnirea cu Principesa Margareta.

NU uita să DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*