Carmen Harra, dezvaluiri de Ultima Ora. Urmeaza un mare cutremur si de data asta i s-a aratat si zona

Celebra vizionară de la Hollywood susţine că anomaliile climatice cresc riscul producerii unor cutremure puternice. Cum şi înainte de dezastrul din 4 martie 1977 era anormal de cald, Carmen Harra avertizează că riscul producerii unui seism este ridicat.

Acum riscul seismic e maxim în România, dar nu e motiv de panică. De abia prin anul 2018 s-ar putea produce acel cutremur puternic”, a spus Carmen Harra, potrivit ziarulring.ro.

„Aveam 21 de ani și mă aflam singură în Capitală pentru filmări la TVR şi eram cazată la un hotel pe lângă Piața Universității, la etaj. Când a început cutremurul, eram în pat şi am avut o viziune că dulapul se va răsturna. M-am ridicat şi în câteva secunde, într-adevăr, dulapul s-a prăbuşit peste pat şi m-ar fi strivit. Am fugit în pijama pe hol şi m-am îndreptat spre scări. Câţiva oameni au chemat liftul şi au vrut să mă tragă şi pe mine înăuntru. M-am smuls şi bine am făcut pentru că, după aceea am aflat, liftul s-a prăbuşit şi toţi din interior au murit. Dacă intram în lift, muream şi eu. Am ajuns în faţa hotelului, unde clădirea din faţă se prăbuşea într-un nor gros de praf. Eram toată plină de moloz… În picioarele goale şi în pijama, am pornit spre Gara de Nord să iau trenul spre Cluj, la părinţii mei. Era foarte cald afară dacă am rezistat doar în pijama”, şi-a amintit Harra.

Directorul de la Meteorologie a facut anuntul! „Va veni un val sub limita de ger!” Se apropie o iarna ca in 2012. Uite cum va fi vremea de Craciun si Revelion

Din 17 decembrie va veni un val sub limita de ger in Transilvania, Moldova chiar si în Maramures. Temperaturile vor creşte cu doua zile inainte de anul nou, dupa care vor scade la cumpana dintre ani.

Este posibil sa incepem anul cu un regim de temperaturi mai coborat, sub limita de îngheţ. Anul acesta a adus 4 coduri rosii, nu putem aprecia daca va fi o perioadă similara cu ea de anul viitor, dar ianuarie pare a fi o luna mai rece si cu cantităţi excedentare.

Nu doar la nivelul Capitalei, ci pe întreg teritoriul ţării, se poate observa o translatare a centrului de greutate al iernii undeva pe parcursul lunii ianuarie.

Dacă vă aduceţi aminte, în 2012, când a fost acea iarnă grea, care a început în jurul datei de 20 ianuarie, luna de dinainte, adică decembrie, a fost foare călduroasă. Cam asta este tendinţa şi este puţin probabil să fie zăpadă de Crăciun”, a spus Elena Mateescu, director executiv la Administraţia Naţională de Meteorologie, citata de Romania TV.

Cantităţile totale de precipitaţii vor fi în luna ianuarie, în general, excedentare în cea mai mare parte a teritoriului, norma climatologică fiind de 33,6 l/mp.

Potrivit ANM, în ultima lună de iarnă calendaristică, februarie, temperaturile medii vor avea valori apropiate de normalul climatologic în cea mai mare parte a ţării, media lunară fiind stabilită la -1 grad Celsius.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*