light

Cand v-ati curatat ultima data perna pe care dormiti? Iata cum se face!

Cearsafurile si fetele de perna din dormitor trebuie schimbate des, dar aproape nimeni nu acorda atat de multa atentie pernelor. Potrivit expertilor, oamenii ar trebui sa-si curete pernele pe care dorm de cel putin 3 ori pe an.

Cel mai bun anotimp pentru curatenia intregii case este categoric primavara. Putem spalasi pernele pe care dormim. De ce nu va intrebati cand a fost ultima oara cand v-ati spalat propria perna? Ei bine, trebuie stiut ca schimbatul fetelor de perna in mod regulat nu este de ajuns.

Rober Oexman este seful institutului Sleepto Live. Conform acestuia, ar trebui sa va spalati pernele de doua ori pe an si desigur, sa schimbati fetele de perna in mod regulat.

Daca pernele dumneavoastra sunt adecvate pentru masina de spalat, puneti doua dintre ele si spalati-le. Este recomandat sa spalati doua perne de odata pentru ca le va proteja de deteriorare, pentru ca stiti ca masina de spalat rufe poate atinge o viteza destul de mare. Dupa un timp, veti incepe sa observati culoarea galbena de pe pernele dumneavoastra. Nu toata lumea observa acest lucru deoarece noi folosim fete de perna curate pentru ele, dar ar trebui cu siguranta sa facem ceva legat de acest lucru.

Iata un mic sfat legat de aceasta: puneti perna in masina de spalat rufe, puneti o cana de inalbitor, apa calda, o cana de detergent de spalat rufe si adaugati doua sau trei lingurite de bicarbonat de sodiu. Verificati etichetele pernelor dumneavoastra inainte sa incepeti si apoi spalati-le la temperatura cea mai mare.

Cand masina de spalat a terminat spalarea, stoarceti umezeala din perna. Bateti-o pe fiecare parte ca sa grabiti procesul de uscare. Lasati pernele afara la uscat.

Nu le folositi pana cand nu sunteti siguri ca acestea s-au uscat complet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*