Cand s-a dus sa stranga ouale din cotetul gainilor a avut un soc: intr-un cuib a gasit trei bucati de culoare neagra. I s-a parut ciudat, asa ca le-a pus la clocit, ca sa vada ce iese din ele. A ramas cu gura cascata cand a vazut cum aratau puii

Probabil ati vazut pana acum o multime de animale de culoare neagra: caini, pisici, oi, nimic nu este ciudat pana aici.

Insa cu siguranta gaini de culoare neagra nu ati mai vazut pana acum! Ele exista, ies din oua de culoare neagra, sunt cat se poate de reale, dar sunt foarte rare.
Specia, numita Ayam Cemani ,noul „must have ” al crescătorilor de păsări exotice arata asa din cauza unei anomalii numita fibromelanoza. Afectiunea face ca pigmentul de culoare neagra sa se regaseasca in cantitati excesive in tesuturile pasarii, de la pene pana la oase, inca de la stadiul de embrion.

Ayam Cemani este o specie de pui de culoare neagră, ceea ce îl face diferit, este faptul că la această pasăre inclusiv carnea, oasele şi organele sunt de culoare neagră, precum abanosul.
Specia Ayam Cemani provine din Indonezia şi a devenit populară în rândul crescătorilor de păsări exotice din întreaga lume sub denumirea de pui Lamboghini.

Pe lângă aspectul deosebit, și prețul unui exemplar din specia Ayam Cemani nu este de neglijat, colecționarii ajungând să plătească nu mai puțin de 2500 de dolari.

Specia Ayam Cemani poartă numele unui oraș din Java, Cemani, iar apariția rasei reprezintă de fapt rezultatul unui experiment genetic.

Multi își doresc pasărea Ayam Cemani, nu pentru consum, ci mai degrabă pentru a avea ceva deosebit în colecția proprie.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*