6587310-extra_large-1472557240-cover-image-1472632498-650-3b2c668014-1473530261

Câinii pot înţelege limbajul uman mult mai bine decât am crezut!

Știați că, animalele pot învăța limba noastră și să perceapă atât pronunția și intonația ei? Cei de la Bright Side au împărtășit cu noi o descoperire foarte interesantă.
Descriindu-şi descoperirile lor in revista Science, oamenii de știință au arătat că câinii folosesc aceleași regiuni ale creierului ca oameni, atunci când descifrează comenzi verbale.
În cadrul acestui studiu, 13 câini au fost instruiți să stea încă într-un scanner RMN în timp ce ascultau vocile stăpânilor lor.
Câinii au auzit primele cuvinte de laudă a spuse într-un ton de apreciere, apoi aceleași cuvinte pe un ton neutru, și după aceea același lucru, dar cuvinte lipsite de sens.
S-a dovedit că emisfera stângă a creierului unui câine este capabilă de a „spune” sensurile cuvintelor, indiferent de intonație cu care sunt spuse. Acest lucru înseamnă că, aceste animale pot diferenția cuvinte, atât pozitive cât și neutre, cu orice intonație, și să înțeleagă semnificația lor.
În același timp, emisfera dreaptă a creierului lor ajută animalul să înțeleagă diferența dintre lăudă și non-lăudă. De asemenea, îi ajută să le dea cuvintele pe care le aude o conexiune emoțională.

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*