sdfg

Bebelusi si catelusi – O compilatie care cu siguranta iti va face ziua mult mai frumoasa!

Multi oameni considera cainii drept copiii lor, dar asta nu inseamna ca renunta la dreptul de a fi parintii copiilor biologici.

Odata cu aparitia unui bebelus in familie, apar si schimbari uriase atat pentru om, cat mai ales pentru patruped. Obisnuieste-ti din timp cainele cu nou-nascutul.

Sosirea unui bebelus in casa inseamna sfarsitul rutinei cainelui. Decat sa faci aceste schimbari in momentul sosirii bebelusului, poti sa ii schimbi programul treptat. Daca crezi ca te vei trezi mai devreme sau ca vei elimina una din lungile plimbari de dupa-masa (cel putin pentru inceput), incepe sa il dezobisnuiesti pana in momentul nasterii.

Obisnuieste-ti cainele cu manutele neastamparate ale bebelusului, tragandu-l, impingandu-l si atingandu-l in diferite feluri, in momentele de rasfat, dar gentil! Ofera-i multe recompense si lauda-l, pentru i se va parea destul de ciudat comportamentul tau! Daca vreodata reactioneaza in mod agresiv la acest tip de tratament, cere ajutorul unui dresor.

Daca vei schimba anumite reguli in legatura cu locurile unde are voie cainele si unde nu are voie, stabileste limitele inainte de sosirea bebelusului; in acest fel nu va asocia schimbarile cu noul membru al familiei. Decide-te daca va avea sau nu voie in camera copilului si incepe sa folosesti acea camera dinaintea sosirii bebelusului.

Exista CD-uri cu sunete facute de bebelusi, pe care le poti pune pentru a-ti obisnui cainele. Daca animalul roade jucaria favorita sau un os, poti pune CD-ul pentru a asocia zgomotele cu lucruri pozitive. Sunetele de pe CD sunt reale, produse de bebelusi si copii, cum ar fi rasete, murmuraturi, galgait si plansete.

Adu acasa niste paturi de-ale bebelusului, pentru ca animalul tau sa le miroase si sa se obisnuiasca cu mirosul noului membru al familiei, dinainte ca acesta sa ajunga acasa.

Daca totul va decurge normal, s-ar putea ca si tie sa ti se intample ca in clipul de mai jos…

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*