Bărbatul și-a înșelat soția și a făcut asta în timp ce se certau. Acum, soțul trebuie să scoată din buzunar despăgubiri de 35.000 de lei. Ce i-a făcut femeii și cu ce a greșit bărbatul infidel

Un bărbat este obligat de Tribunalul Iași să plătească fostei soții, o profesoară la o școală de top din Iași, despăgubiri de 35.000 de lei pentru suferința morală cauzată de divorț.

Bărbatul a fost foarte supărat atunci când fosta lui soție a aflat de infidelitățile sale și a cerut divorțul.Potrivit probatoriului, soțul femeii a adoptat o atitudine de dispreţ faţă de soţia sa ca urmare a iniţierii de către aceasta a acţiunii de divorţ, urmărind prin acţiunile sale să o discrediteze.

„Reclamanta-pârâtă a invocat faptul că pârâtul i-a cauzat un prejudiciul moral prin acţiunile defăimătoare întreprinse împotriva sa, în cadrul anturajului lor de prieteni, în colectivul de colegi ai fiului lor, acţiuni care au dus la îndepărtarea de apelantă a prietenilor, discuţii depreciative la adresa sa în anturajul de cunoştinţe, o afectare a gradului propriu de încredere şi a propriei imagini în diversele medii sociale”, se arată în decizia instanței.

Mai exact, soțul infidel și-a înregistrat soția în timp ce se certau și când aceasta îi reproșa că a înșelat-o și a postat filmulețul pe Facebook.

„Filmul video a ajuns în acest mod la cunoştinţa colegilor de clasă ai fiului părţilor şi a provocat reclamantei-pârâte o suferinţă suplimentară aceleia de pierdere a familiei, în contextul în care şi fiul părţilor a fost pus într-o postură jenantă în anturajul său de prieteni, pârâtul-reclamant sacrificând astfel imaginea familiei unor interese meschine”, se mai arată în rechizitoriu.

Despăgubirea acordată femeii pentru prejudiciul moral suferit a fost considerată de instanță drept „modică”, instanţa fiind limitată la acest cuantum în lumina principiului disponibilităţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*