az stupefiant de hărțuire sexuală în România: „Domnul profesor își freca piciorul de picioarele mele, până la coapse”

Campania inițiată pe rețelele de socializare de către domnișoare sau doamne abuzate sau hărțuite sexual de către diverse persoane din anturajul lor capătă proporții din ce în ce mai mari. România este una dintre țările în care au apărut mai multe voci, care-și strigă disperarea, iar printre victimele unor asemenea comportamente se număr inclusiv eleve.

„Aveam 18 ani. Mergeam la meditaţii la unul dintre cei mai bine cotaţi profesori de matematică din Bucureşti (…) profesor la Colegiul Naţional «Mihai Viteazul». El avea peste 40 de ani şi ne pregătea pentru Bac. Când ajungeam la el acasă, domnul profesor ne îmbrăţişa foarte strâns pe toate, lipindu-se de noi. Cât durau meditaţiile, îşi freca piciorul de picioarele mele, până la coapse, îmi masa umerii mie şi colegelor mele. Când greşeam, îi spunea băiatului din grupă că are voie să ne dea sutienul jos şi, dacă mai greşim o dată, va avea voie să ne pună mâna pe sâni“, povesteşte Ruxandra Simion, astăzi studentă la UNATC, pe Facebook.  După postarea tinerei, alte patru femei au relatat propriile experienţe trăite cu acelaşi profesor.

„Practica era aceeaşi cu noi. O mână scăpată pe sân, poveşti despre soţie, glume cu pe unde bagi şi pe unde iese“, a comentat Laura Chira. „La mine a ajuns mai departe. Chiar mă gândeam că nimeni nu mă crede. Râdeau de mine că mi se pare. La balul meu am ajuns într-o cafenea. La care îmi zicea dacă mă interesează hotelul drăguţ din zonă“, a scris o altă tânără. „Îmi amintesc clar senzaţia de disconfort permanentă pe care o aveam şi libidoşenia gesturilor”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*