Avertizare: NU răspundeți la acest număr! Poate distruge cartela SIM şi telefonul

Un nou caz de fraudă face ravagii printre utilizatorii de telefoane mobile. O persoană care se dă drept operator al unei companii de telefonie mobilă sună diferite persoane şi le spune că este ceva în neregulă cu factura.

Apoi, te va ruga să tastezi un cod de cifre prin care îi incarci cartela respectivului cu 300 de EURO.

Astfel, dacă un corespondent lasă un mesaj să apelaţi numărul 06 07 74 52 41, nu apelaţi în nici un caz acest număr, deoarece factura dumneavoastră va fi foarte mare, potrivit Obiectiv.tv.

Informaţia a fost comunicată în masă. După un timp escrocii au găsit un alt sistem pentru utilizarea frauduloasă a mobilelor. Aceştia apelează pe telefon, se prezintă ca fiind angajaţi ai reţelei în care sunteţi abonat şi cer să introduceţi un cod care începe cu 09 # explicându-vă că este vorba de o verificarea a mobilului dumneavoastră.

Nu tastați în niciun caz codul indicat și închideți imediat, deoarece hoții dispun de dispozitive ce le permit să citească cu acest cod cartela SIM, furând astfel informaţii importante.

Cu toate acestea, există şi oameni care spun că întreaga poveste este doar o farsă, însă nu se ştie niciodată, aşa că atenţie mare la persoanele care vă apelează şi încearcă să vă păcălească.

Mare atenție la păcălelile prin telefon! În această seară am primit o înregistrare audio, cu o potențială păcăleală prin intermediul telefonului mobil, prin care posesorul unui anumit număr de mobil este înștiințat că tocmai a câștigat o mare sumă de bani!

Mai precis, este vorba de un apel de la numărul +211178800255, care se termină înainte de a răspunde.

Cei care sună înapoi se pot trezi cu facturi imense, pentru că, se pare, numărul este unul cu suprataxă.

Potrivit site-ului Comisiei Federale de Comunicaţii, schema este o înşelătorie denumită generic „one ring” (un apel – n.red.). Conform unui articol postat pe site-ul comisiei, cel care sună înapoi la numărul respectiv sunt anunţaţi că au câştigat un premiu consistent sau primesc mesaje cu tentă sexuală. Cei care sună la numărul respectiv şi se trezesc cu o suprataxă trebuie să încerce iniţial să rezolve problema la operatorul de telefonie mobilă şi, dacă este nevoie, să contacteze autorităţile.

Pe internet, românii care au primit astfel de apeluri spun că suprataxa poate să fie de la 0,3 euro la 60 de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*