AVERTIZARE METEO. Ninsori, viscol, polei și ploi în mare parte din țară – HARTA ZONELOR VIZATE

Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, o informare meteorologică de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului, polei, valabilă în intervalul 8 februarie, ora 9.00 – 9 februarie, ora 11.00.

De asemenea, a fost emisă o atenționare cod galben de ninsori, valabilă din 8 februarie, ora 10.00 până în 9 februarie, ora 9.00.
INFORMARE METEOROLOGICĂ de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului, polei, valabilă în intervalul 8 februarie, ora 9.00 – 9 februarie, ora 11.00.
În intervalul menționat, vor fi precipitații pe arii extinse în sudul, estul și centrul țării și cu caracter local în celelalte regiuni. În cea mai mare parte a Moldovei și la munte va ninge, în Muntenia și Oltenia vor predomina ninsorile, iar în Dobrogea, Transilvania, Maramureș și Crișana se vor semnala precipitații mixte. Cantitățile de apă vor depăși local 10…15 l/mp.

Pe spații restrânse în extremitatea de sud-est și în cea nord-vestică se va depune polei. Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile sud-estice.
COD GALBEN de ninsori local însemnate cantitativ și temporar viscolite, valabil în intervalul 08 februarie, ora 10.00 – 09 februarie, ora 9.00.

În intervalul menționat în sudul Moldovei și în cea mai mare parte a Munteniei local ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent.

În județele Călărași, Giurgiu, în sudul județelor Prahova și Dâmbovița, precum și în județul Ilfov și municipiul București vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu viteze de 45…55 km/h, iar în județele Vrancea, Buzău și Ialomița rafalele vor depăși 55…60 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. În estul Munteniei și sud-estul Moldovei în cursul zilei se vor menține depunerile de polei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*