Atenție! Vă puteți otrăvi cu arsenic dacă gătiți așa orezul. Milioane de oameni fac această greșeală

Te pui și tu în pericol dacă gătești orezul așa. Milioane de oameni riscă să moară din cauza acestei metode greșite, avertizează oamenii de știință.

Specialiștii au realizat un experiment prin care au dovedit că fierberea orezului până când se evaporă apa poate duce la otrăvirea cu arsenic. Arsenicul contaminează orezul și se elimina prin această tehnica. Un profesor de biologie, pe nume  Andy Meharg, a testat metode de gătit pentru a vedea cum se modifică nivelul de arsenic.

Atunci când a folosit 2 căni de apă la o cană de orez și apa s-a evaporat complet, a fost eliberată o cantitate mare de arsenic.

Apoi a folosit 5 căni de apă pentru cana de orez, însă nu s-a eliminat complet apa. Din arsenic s-a eliberat o cantitate mai mică de orez.

A treia metodă de preparare a fost următoarea: a lăsat orezul la înmuiat peste noapte și nivelul de arsenic a scăzut cu 80% față de prima variantă.

Așadar, cea mai bună și sănătoasă variantă pentru a găti orezul este să îl pui la înmuiat de seara și apoi să îl fierbi aproximativ 20 de minute în 5 căni de apă pentru fiecare apă de orez, iar apa în exces să fie aruncată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*