op

Atentie, soferi! Veti fi amendati daca nu aveti asta in masina. A intrat in vigoare,iar amenda incepe cu 1000 lei.

Țoți șoferii din România ar trebui să citească acest articol. O nouă prevedere legislativă le impune să aibă la ei o fișă.

Ultima noutate în legislația României impune tuturor șoferilor să aibă în mașină o fișă în format A4, care se mai numește și “cartea de salvare a autoturismului”. Aceasta schiță ar urma să servească forțelor speciale, în cazul unui accident rutier.

Această fișă trebuie să fie obligatoriu printată color.

Ce conține fișa obligatorie pentru mașină sau “cartea de salvare a autoturismului”

Fișa obligatorie a mașinii sau “cartea de salvare a autoturismului” ar trebui să fie o schiță care să prezinte concis mecanimul în detaliu al mașinii, localizare airbag-urilor, conductele de combustibil și toate acele lucruri care nu se observă la prima vedere.

Fiecare autoturism are sisteme de siguranță, ramforsări menite să rezite unui imact, airbag-uri care se pot declanșa accidental, sau conducte de combustibil poziționate în locuri mai mult sau mai puțin vizibile, instalație electrică, etc. Echipa de descarcerare care se deplasează la fața locului în condițiile în care ai fost angajat într-un accident rutier are nevoie de această fișă pentru ca încercând să te scoată teafăr din mașină ar putea să-ți pună viața în pericol dacă nu știe unde sunt poziționate toate aceste dispozitive.

masi

 

One comment

  1. tu sti ce inseamna forte speciale?si aceasta poza nu este de la noi si aceasta fituica se complecteaza de ambele parti la un accident de circulatie pe cale amiabila,iar tu scriitorule esti mai prost decat prevede legea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*