«Asasina cu chip de înger», atât de periculoasă că va sta într-o închisoare de bărbaţi

Potrivit convenţiilor sociale, femeile sunt sexul „blând”, însă dovezile ştiinţifice confirmă faptul că, într-o relaţie, femeile tind să fie mai agresive decât bărbaţii.

Numărul femeilor care îşi agresează partenerul, atât verbal, cât şi fizic, a crescut în ultimii ani.

Psihologii de la Universitatea din Cumbria, Marea Britanie, au interogat un număr de 1.104 bărbaţi şi femei, în urma căruia s-a descoperit că femeile sunt, de fapt, predispuse la a deveni violente cu partenerul. În urma studiului, psihologii au ajuns la concluzia că femeile devin violente din cauza nevoii de a-şi controla partenerul şi de a-l convinge să nu vadă anumite persoane. „Din punct de vedere stereotipic popular, bărbaţii sunt cei care domină şi controlează. Acest lucru este posibil, însă cercetările din ultimii 15 ani au scos la lumină faptul că femeile simt nevoia de control, putere şi devin agresive mai decât bărbaţii”, a declarat Elizabeth Bates, liderul studiului.

„Asasina cu chip de înger” din Austria, care a şocat lumea întreagă în 2012, după ce şi-a ucis soţul şi amantul, va fi mutată într-o închisoare pentru bărbaţi. Estibaliz Carranza (38 de ani), una dintre cele mai atrăgătoare şi periculoase ucigaşe, va sta într-o închisoare pentru bărbaţi, scrie metro.co.uk.

Un tribunal din Viena a condamnat-o în 2012 pe Estibaliz Carranza Zabala la închisoare pe viaţă, fiind ţinută totodată sub supraveghere psihiatrică.

„Asasina cu chip de înger”, aşa cum a denumit-o presa internaţională, i-a împuşcat pe cei doi bărbaţi şi i-a tăiat bucaţi cu motoferestrăul. Apoi a pus bucăţile în pungi de plastic şi le-a ascuns în pivniţă, acoperindu-le cu ciment. În iunie 2011, rămăşiţele lor au ieşit la iveală în urma introducerii de ţevi în zonă.

Prima victimă a femeii a fost soţul său, Holger Holz, de 32 de ani, pe care l-a ucis în 2008 pentru că nu accepta să se despartă.
Pe amant, Manfred Hinterberger, l-a omorât în 2010, după o ceartă la beţie. Estibaliz a fugit în Italia, unde a fost arestată. Era gravidă şi s-a măritat cu noul ei iubit în martie 2012, în puşcărie.

Ea va fi mutată de la Schwarzau, la 50 de mile distanță, la un centru special în Asten, în apropiere de orașul Linz din Austria. Închisoarea în care va sta Carrnaza are dotări de ultimă generaţie, iar ea este prima femeie care va fi transferată acolo, în mijlocul a 91 de bărbaţi foarte periculoşi.

Autorităţile au anunţat că vor mai muta în locaţia respectivă câteva femei foarte periculoase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*