Aș dori să cumpăr O PĂPUȘĂ… Continuarea e chiar TARE

Stiati ca păpuşile Barbie nu au fost iniţial pentru copii? Erau destinate clienţilor adulţi din Germania. Lilli, precursoarea păpuşii Barbie, nu a fost creată pentru copii, ci sub forma unei păpuşi-prostituate, care era cumpărată de clienţii adulţi din oraşul german Hamburg, la câţiva ani după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial.

Acea proto-Barbie avea o înălţime de aproape 30 de centimetri, sâni impunători şi o coafură blondă, platinată, şi purta o ţinută care sugera că s-a pregătit pentru a petrece o seară în oraş, purtând un machiaj accentuat, cu buze roşii şi fard de pleoape albastru. Deşi silueta voluptuoasă a actualelor păpuşi Barbie a fost creată după modelul siluetei lui Lilli, machiajul puternic al păpuşii germane şi sprâncenele ei arcuite sugestiv nu au fost adoptate de versiunea ei americană.

Barbie este cea care a revolutionat lumea mondiala a papusilor. Creata de Mattel si lansata in 1959, Barbie este astazi una dintre cele mai cautate si apreciate papusi din intreaga lume. Se spune ca numele complet al acestei jucarii este Barbara Millicent Roberts si provine din orasul Willows, Wisconsin (oras inventat). Parintii ei se numeau George si Margaret Roberts, iar ea a urmat cursurile scolii din orasul natal, urmand apoi sa mearga la liceul Manhattan International High School, din New York.

Pretul unei papusi Barbie originala, cu accesoriile si hainutele ei, se poate ridica pana la 10.000 $. Imagineaza-ti cat sunt de valoroase papusile Barbie care au iesit pe piata in primele serii. Pot face parte, fara drept de apel, din categoria produselor de colectie.

Drept urmare, voi care credeti ca este pretul corect pentru papusa dorita de acest cumparator? 🙂

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*