ARESTAT! Biserica Ortodoxa romana, IN STARE DE SOC! I-a venit randul

Magistratii Curtii de Apel Constanta iau in discutie, vineri, solicitarea procurorilor DNA de inlocuire a masurii controlului judiciar cu arestul la domiciliu in cazul arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, in dosarul in care acesta este judecat pentru ca ar fi obtinut pe nedrept fonduri europene.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Constanta au solicitat Curtii de Apel Constanta inlocuirea masurii controlului judiciar cu masura arestului la domiciliu pentru Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, trimis in judecata, alaturi de alte persoane, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma continuata.

Procurorii DNA il acuza pe Teodosie ca ar fi accesat fonduri europene, desi acest lucru i-a fost interzis in mod expres si neechivoc prin obligatiile stabilite in cadrul controlului judiciar.

 

„In concret, la data de 12 mai 2017, Petrescu Teodosie, reprezentant legal al Arhiepiscopiei Tomisului, a emis un act prin care l-a imputernicit pe Stefan Aurelian, persoana avand calitate de inculpat in acelasi dosar, sa reprezinte Arhiepiscopia Tomisului si pe numitul Petrescu Teodosie, precum si sa semneze si sa depuna documentatia pentru obtinerea adeverintei de suprafata de la Primaria Ovidiu, cu suprafata de 342,52 ha teren, din care 188, 75 ha vie.

Adeverinta era necesara a fi folosita in relatia cu APIA (Agentia pentru Plati si Interventie in Agricultura), din care sa reiasa ca Cooperativa Agricola Constanta Tomis figureaza cu 342,52 ha teren total, din care vie 188,75 ha.

Prin emiterea imputernicirii ca Stefan Aurelian sa acceseze fonduri europene, inculpatul Petrescu Teodosie a incalcat simultan cele doua obligatii care ii fusesera instituite prin masura controlului judiciar.” – se arata in comunicatul de presa al DNA.
De mentionat faptul ca una dintre faptele pentru care Teodosie a fost trimis in judecata era tocmai aceea ca, in calitate de Arhiepiscop al Tomisului, a incercat sa acceseze fonduri europene prin APIA, declarand in fals ca foloseste anumite suprafete agricole.

Tu ce parere ai? Lasa-ne raspunsul tau in rubrica de comentarii de pe Facebook!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*