bulet

Anunț important pentru toți românii! Se schimbă buletinele Anunț important pentru toți românii! Se schimbă buletinele

Parlamentarii au iniţiat o nouă lege prin care cer schimbarea buletinelor din România. Astfel, cât de curând românii vor avea acte de identitate asemănătoare cu cele ale celorlalte state din Uniunea Europeană. Inițiatorul legii, deputatul Mihai Aurelian, își dorește ca actele de identitate să fie schimbate. Prin urmare, dacă proiectul de lege va fi semnat și de către forurile superioare, românii se vor putea mândri cu un cu totul și cu totul altfel de buletin.

Noua carte de identitate va avea format ISO 7810,va fi asemănător cu permisului auto sau cardurilor bancare și va avea măsuri de siguranță și protecție sporite. Și astea nu sunt singurele noutăți. Pe C.I. va fi notat numele persoanei, codul numeric personal, grupa sanguină, dacă posedă sau nu carnet de conducere , dar și numărul asigurării sociale. Spre deosebire de actele din prezent, noile buletine nu vor mai avea înscrisă adresa ca o modalitate de prevenire a violării intimității sau a unor întâmplări neplăcute. Iniţiatorul legii susține că lipsa adresei de pe actul de identitate reprezintă un mijloc de protecție a persoanei în fața infractorilor, ferindu-i astfel familia sau pe el de eventualele întâmplări nefericite

Cărțile de identitate ar putea fi înlocuite în doi ani

”E posibil ca în maximum doi ani să avem buletinele schimbate. Unii spun că ne va mai ușor să ne identificăm în Uniunea Europeană, întrucât în acel CIP, vom avea toate datele de identitate, de la asigurarea socială, cine are, la cea de sănătate. Va fi un efort bugetar destul de mare dar, dacă e de la UE, îl facem”, a spus deputatul Mihai Aurelian. În momentul de față se discută dacă se va introduce în CIP și contul bancar și seria și numărul permisului de conducere, precum și datele copiilor minori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*