ANM a făcut anunțul îngrijorător! Vom avea o iarnă cumplită și ger de crapă pietrele. Cum va fi vremea de Revelion

Temperatura medie lunară a aerului, în luna decembrie, va avea, în general, valori apropiate de media multianuală.

Precipitațiile totale lunare vor fi local excedentare în regiunile centrale, estice și sud-estice și apropiate de mediile climatologice în restul teritoriului.

Dacă vremea în decembrie va fi mai „blândă”, cu temperaturi obișnuite pentru această perioadă, în ianuarie mercurul din termometre va scădea semnificativ.

Temperatura medie lunară, în ianuarie, va avea valori sub media climatologică, local, în nordul și centrul țării.

În celelalte regiuni temperatura medie lunară va avea valori apropiate de normal.

Precipitațiile totale lunare vor avea o tendință spre excedent în regiunile centrale și local în cele vestice, iar în restul țării vor putea fi apropiate de mediile multianuale în centrul țării și apropiate de normal în celelalte regiuni.

Directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu a declarat că fenomenle severe precum viscole, posibile ninsori abundente și episoadele de ger nu vor lipsi.

„Statistica ne arată că în medie, în luna decembrie, se poate să avem un episod de viscol, iar în ianuarie și februarie, vom avea cel puțin două viscole. Oricând ne asteptăm să apară fenomene extreme, manifestări cu aspect violent pe durate şi suprafeţe relativ restrânse pentru că tot am avut asemenea episoade și în primavară, iarnă şi în toamnă”, a mai afirmat directorul executiv al ANM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*