pensia

ANGAJAŢII şi PENSIONARII cu venituri mai mici de 2000 de lei!!! Ce se va întâmpla? Anunţul oficial făcut cu puţin timp în urmă:

Alegerile parlamentare se apropie, iar partidele din Romania isi sustin cu tarie cele mai ambitioase programe prin care acestea isi doresc sa schimbe tara in urmatorii ani. Aşa cum se întâmplă la fiecare 4 ani, partidele promit locuri de munca, majorarea salariilor, scaderea impozitelor si dezvoltarea infrastructurii.

PNL – construirea a 8 spitale regionale – dublarea salariilor medicilor si cresterea cu 20% a salarilor asistentilor medicali. – construirea a 900 de imobile in mediul rural si urban mic pentru medici. Acestea ar putea fi folosite atat ca locuinta cat si pe post de cabinet medical.

PSD – eliminarea, de la 1 ianuarie 2018, a impozitului pe venit, care in prezent este de la 16%, pentru un salariu mai mic sau egal cu 2.000 de lei, pentru toti medicii indiferent de salariu si cei care lucreaza in IT. – eliminarea CASS pentru pensionari de la 1 ianuarie 2017 – nu vor mai plati impozit pe venit din 2018 cabinetele individuale, PFA, DDA, medicii, artistii, scriitorii, jurnalistii, notarii, contabilii care au venituri din activitati independente de pana la 24.000 lei anual. Cei care vor avea venituri mai mari de 24.000 de lei vor plati impozit pe venit de 10% incepand cu 1 ianuarie 2018, potrivit proiectului de guvernare al PSD.

De asemenea, acestia nu vor mai plati CAS ori CASS tot din 2018, conform News.ro. ALDE – Infiintarea unui nou minister: Ministerul Repatrierii romanilor plecati la munca in strainatate. Tariceanu a precizat ca doreste readucerea in tara a 500.000 de romani plecati la munca in strainatate, pentru a acoperi necesarul de forta de munca

– construirea a 20.000 de locuinte in perioada 2016-2020. Locuintele vor putea fi achitate prin credite de tip ipotecar, iar pretul fiecarui metru patrat de constructie va fi apropiat de pretul de constructiei. – crearea de programe speciale de finantare ale afacerilor celor repatriati, in suma de 400 de milioane de euro in patru ani (cu un plafon de 50 000 de euro/afacere). PRU – construirea a 8 spitale regionale – cooperativizarea prin infiintarea unor asociatii de producatori si alocarea sumei de 1 miliard de euro, suma provenita din fonduri UE, dar si de la bugetul de stat. -Intarirea Armatei Romane prin angajarea a 30.000 soldati si alocarea a 2% din PIB, in vederea asigurarii apararii tarii in contextul amenintarilor externe. -Independenta energetica totala a Romaniei. Asigurarea subventionarii directe a CEO si CNN si mentinerea SEN interconectat – carbune-hidro-nuclear.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*