Adevărul din spatele deciziei de amânare a scumpirii gazelor. Ce urmează e și mai și

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie a amânat decizia de a majora preţul gazelor pentru consumatorii casnici, până la aprobarea în Parlament, prin lege, a Ordonanţei de urgenţă a guvernului 64 din 2016, urmând ca modificarea preţului final să intre în vigoare de la 1 noiembrie.

De ce? Pentru că preţul pe care consumatorii casnici îl vor plăti de la 1 noiembrie va fi mai mare decât cel preconizat anterior(6%).

„Deocamdată, solicităm Ordonanţa 64 în forma finală aprobată de lege, pentru a putea avea cifre mai exacte. Considerăm că nu va fi un impact superior, din punct de vedere al preţului, dar, pentru mai multă precizie, pentru a stabili preţurile cât mai aproape de realitate, de cheltuielile pe care le fac furnizorii cu achiziţia de gaze pentru perioada de iarnă, credem că este necesar să avem la îndemână şi această formă finală a legii”, a precizat Niculae Havrileț pentru Radio România Actualități

Ordonanţa de Urgenţă nr. 64/2016 pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale 123/2012 aduce mai multe modificări substanţiale legislaţiei din sectorul gazelor. Astfel, producătorii de gaze vor trebui să vândă prin intermediul bursei 70% din producţie şi, totodată, OPCOM va deveni singura bursă angro de gaze naturale recunoscută prin legislaţie.

Havrileţ a mai arătat că a primit asigurări că ordonanţa va fi adoptată în Parlament în această lună, astfel încât ANRE să poată decide un nou preţ final al gazelor care să intre în vigoare de la 1 noiembrie şi care să ia în calcul şi modificările aduse de ordonanţă.

În urmă cu o săptămână, vicepreşedintele ANRE, Emil Calotă, declara că preţul gazelor pentru consumatorii casnici ar trebui să crească cu 6% în medie în trimestrul al patrulea. Havrileţ nu a putut preciza pe moment dacă modificările care vor surveni odată cu aprobarea ordonanţei 64 vor influenţa preţul în sus sau în jos, arătând că se vor face noi calcule din care să reiasă preţul final.

„Înţeleg că suntem vinovaţii de serviciu, dar este pentru prima dată când se discută de preţurile de pe bursă. Reglementatorul este obligat să recunoască toate costurile prudente ale operatorilor. Este dreptul Parlamentului să analizeze activitatea ANRE, dar trebuie să fim atenţi să nu afectăm imparţialitatea”, a arătat Havrileţ.

CITESTE SI: Salariile bugetarilor vor scădea în 2023 dacă salariul minim pe economie nu creşte la 2.500 lei brut

Proiectul legii salarizării unitare prevede creşteri salariale semnificative în sistemul bugetar. Multe dintre salariile promise bugetarilor vor fi plătite abia în 2022 şi doar pentru un an de zile. De la 1 ianuarie 2023, salariile de bază ale bugetarilor vor scădea faţă de cele din anul 2022, dacă salariul minim brut pe ţară garantat în plată nu va creşte în următorii şase ani la 2.500 lei.

Creşteri semnificative ale unor salarii de bază în sistemul bugetar, dar doar pentru un an de zile.

Într-una dintre anexele proiectului legii salarizării unitare al PSD sunt enumerate salariile de bază brute lunare pe care le vor încasa bugetarii, unii dintre ei – începând de anul viitor, dar majoritatea – abia în anul 2022.
De exemplu, potrivit proiectului de lege, imensa majoritate a bugetarilor debutanţi, absolvenţi de studii superioare de lungă durată, vor încasa în anul 2022 salarii de bază de 3.950 de lei brut lunar, adică aproape 2.800 de lei net lunar, arată o statistică realizată de ECONOMICA.NET pe baza proiectului legii salarizării unitare.

Salariile de bază enumerate în anexa care conţine coeficienţii din proiectul de lege (pe care o puteţi consulta aici), unele dintre ele semnificativ mai mari decât cele aflate acum în plată, se vor acorda până la 1 ianuarie 2023, ceea ce înseamnă că mulţi bugetari se vor bucura de nivelurile salariale ridicate, asumate în proiectul legii, doar un an de zile. Din 2023, se schimbă modul de stabilire a salariilor de bază în sistemul bugetar.

Începând cu anul 2023, salariile bugetarilor depind de valoarea salariului minim pe economie.

Concret, de la 1 ianuarie 2023, salariile de bază ale bugetarilor se stabilesc prin înmulţirea coeficienţilor corespunzători fiecărei funcţii bugetare, prevăzuţi în anexele proiectului de lege, cu salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată în 2023, se arată la alineatul 2 al articolului 12 din proiectul de lege şi în expunerea de motive a proiectului legii.

În anexele pe care le puteţi consulta aici sunt prevăzuţi coeficienţii corespunzători fiecărei funcţii bugetare, folosiţi pentru stabilirea salariilor din sistemul public la 1 ianuarie 2023.

Cum se vor schimba salariile bugetarilor în 2023

De exemplu, un bibliotecar debutant, care a absolvit studii superioare de lungă durată, va avea în anul 2022 un salariu de bază de 3.950 de lei brut lunar, conform proiectului legii salarizării unitare.

De la 1 ianuarie 2023, salariul de bază al aceluiaşi bugetar se stabileşte înmulţind coeficientul de 1,58 cu valoarea salariului minim brut pe ţară garantat în plată în anul 2023.

Toate salariile de bază ale bugetarilor vor scădea în anul 2023 faţă de nivelurile din 2022, prezentate în proiectul de lege, dacă România nu va avea peste şase ani un salariu minim brut pe ţară garantat în plată de 2.500 lei pe lună.

Cât va fi salariul minim brut pe economie în anul 2023? Estimările ECONOMICA.NET pe baza ţintelor asumate de PSD în programul de guvernare.

Salariile minime pe economie, asumate de PSD în programul de guvernare, sunt următoarele:

1.450 de lei în 2017;
1.550 de lei din 1 ianuarie 2018;
1.650 de lei din 1 ianuarie 2019;
1.750 de lei din 1 ianuarie 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*