Acest sătuc e Paradisul pe pământ, aproape de România. Eşti PLĂTIT cu 2000 $ ca să te muţi aici

Ce poate fi mai frumos decât să trăieşti într-un orăşel considerat Raiul pe pământ? Unde mai pui că eşti şi plătit cu 2000 de dolari ca să te muţi în acest loc…

Vorbim de localitatea Bormida, din Italia, construită pe o coastă din apropierea Genovei. Problema primarului de aici este că tinerii părăsesc sătucul, în căutarea unui loc de muncă în metropolele din „Cizmă”. Aşa se face că Bormida a rămas cu numai 394 de locuitori, iar edilul vrea să repopuleze zona. Localitatea are o suprafață de 22,47 km²

Bormida este o comuna din provincia Savona, regiunea Liguria, Italia, cu o populație de 398 de locuitori. Pentru a evita transformarea sa intr-un sat fantoma, primarul localitatii, Daniele Galliano, a anuntat ca toti cei care cumpara sau inchiriaza o casa au parte de preturi speciale si primesc un bonus de mutare de 2.000 de euro.

In plus primarul vrea chirii cuprinse intre 50 si 120 de euro pe luna. Planul a fost anuntat de edil pe Facebook si ar putea intra in vigoare de anul viitor daca primeste aprobarea consiliului local.

Vestea a fost primita cu un val de comentarii pozitive pe Facebook. Multi italieni au comentat laudand ideea primarului. Unii sunt chiar dispusi sa renunte la prima de 2000 de euro, dar vor in schimb un job in zona.

Cum este viata in Bormida? Oddone Giuseppe, proprietarul unui restaurant din sat, a spus: „Nu prea ai ce sa faci aici, dar viata e simpla, avem paduri, capre, biserica si multa mancare buna. Cu siguranta aici ai duce o viata lipsita de stres.”

Dacă anunţul primarului v-a convins, iată cum arată Bormida, în Galeria Foto:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*