1

Acest bărbat de 256 de ani a rupt tăcerea înainte de moartea sa și dezvăluit secretele lumii !

Cine este bătrân om din lume? Faceți cunoștință cu Li Ching Yuen, un om care a trăit 256 de ani! Umitor, nu-i aşa ? Și nu, acestă poveste nu este un mit sau o poveste fictivă.

Potrivit unui articol din 1930 din New York Times, Wu Chung-Chieh, un profesor de la Universitatea din Chengdu, a descoperit înregistrările guvernului chinez din 1827. În aceste filmări a văzut că Li Ching-Yuen era felicitat pentru împlinirea vârstei de 150 de ani, iar mai târziu era felicitat pentru împlinirea vârstei de 200 de ani în 1877 .
În 1928, un corespondent din New York Times a scris că mulți dintre cei mai vecinii lui Li au afirmat că bunicii lor l-au cunoscut pe acesta când erau copii, și că, el la acel moment, era un om matur.

Li Ching Yuen şi-a început cariera de fitoterapeut, la vârsta de 10 ani, el a adunat ierburi și a învățat de potența lor pentru longevitate. Timp de aproape 40 de ani, a supraviețuit cu o dietă de plante, cum ar fi lingzhi, boabe de goji, ginseng sălbatic şi vin de orez.

1

Potrivit unuia dintre discipolii lui Li, el a întâlnit odată un bărbat în vârstă de 500 de ani, chiar mai în vârstă, care l-a învățat exerciții de Qigong şi i-a făcut recomandări dietetice care i-ar ajuta prelungi durata de viaţă. În afară de Qigong şi o dietă bogată îm plante, ce altceva putem învăța de la acest maestru al longevității?

Ce zici de asta: Pe patul său de moarte, Li  a spus: „Am făcut tot ce aveam de făcut în această lume”. Ar putea aceste ultimele cuvinte ale sale, să facă o aluzie la unul dintre cele mai mari secrete pentru o viață lungă și prosperă? Este interesant de remarcat faptul că în Occident, suntem de multe ori învățați să credem că îmbătrânirea este ceva ce trebuie să fie „bătută” cu dispozitive de înaltă tehnologie şi prin medicină.

Li a fost întrebat care este secretul lui. Acesta a fost răspunsul lui: „. Păstrați o inimă liniștită, staţi ca o broască țestoasă, plimbaţi-vă ca un porumbel sprinten şi dormiţi ca un câine”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*