A fost practic mort timp de 20 de minute, dar in mod miraculos a revenit la viata. Ce a povestit dupa ce s-a trezit i-a socat pe toti: „L-am vazut pe Iisus. Viata de apoi exista! Sa va spun cum a fost!”

Intrebare: L-a văzut cineva vre-o dată pe Dumnezeu?

Răspuns: Biblia ne spune că, în afară de Domnul Isus Cristos, nimeni n-a văzut vreodată pe Dumnezeu (Ioan 1:18). În Exod 33:20, Dumnezeu a spus, „Fața nu-Mi poți vedea, căci nu poate nimeni să Mă vadă și să mai trăiască.” Aceste texte par să contrazică altele care descriu anumiți oameni care „L-au văzut pe Dumnezeu.” De exemplu, citim în Exodul 33:11 că Moise a vorbit cu Dumnezeu ”față-n față.” Cum a putut Moise să vorbească cu Dumnezeu ”față-n față,” dacă nimeni nu poate vedea fața Lui Dumnezeu și să mai trăiască? În acest exemplu, expresia ”față-n față” este o figură de stil care ne arată că ei erau în strânsă comuniune. Dumnezeu și Moise vorbeau unul cu altul ”ca și cum” ei ar fi fost doi oameni care au avut o conversație intimă.

În Geneza 32:30, Iacov L-a văzut pe Dumnezeu apărând ca un înger—el nu L-a văzut pe Dumnezeu. Părinții lui Samson s-au înspăimântat când și-au dat seama că ei L-au văzut pe Dumnezeu (Judecători 13:22), dar de fapt ei L-au văzut pe Dumnezeu întruchipat în înger. Domnul Isus a fost Dumnezeu întrupat (Ioan 1:1,14) și atunci când oamenii L-au văzut pe El, L-au văzut pe Dumnezeu. Deci, da Dumnezeu poate fi „văzut” și mulți oameni „L-au văzut” pe Dumnezeu.

În același timp, nimeni nu a văzut pe Dumnezeu revelat în toată splendoarea Sa. În condiția noastră de oameni căzuți în păcat, dacă Dumnezeu s-ar descoperi în toată slava Sa, noi am fi mistuiți. De aceea Dumnezeu ni se descoperă în forme care ne sunt accesibile nouă ca să-L putem „vedea.” Oricum, acest lucru este diferit de acela de a-L vedea pe Dumnezeu în toată slava și sfințenia Lui. Oamenii au avut vedenii ale Lui Dumnezeu, imagini, și apariții ale Lui, dar nimeni nu L-a văzut vreodată pe Dumnezeu în toată plinătatea Lui (Exod 33:20).

Totul a inceput dupa ce Zach Clemens a lesinat la scoala, in sala de sport, in timp ce juca fotbal. Ajuns la spital in stop cardio respirator, tanarul a fost resuscitat de medicii timp de 20 de minute, fara succes insa.
Dar fix in momentul in care se pregateau sa ii constate decesul, baiatul si-a revenit ca prin minune, iar dupa alte zece minute vorbea si era perfect constient, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

Dar nu asta i-a uimit cel mai tare pe apropiatii lui, ci marturisile lui Zach. El a povestit ca, in timp ce era practic mort, a simtit efectiv cum se ridica spre cer.
„Am plutit inspre cer. La un moment dat am simtit ca cineva pune mana pe umarul meu. Era Iisus, avea parul lung si barba deasa. Se uita la mine cu o privire calda si mi-a spus sa nu imi fac griji, ca totul o sa fie bine”.

NU uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*