A batut un barbat si i-a furat portofelul, dar s-a dus imediat la politie si s-a predat cand s-a uitat in el! Ce a gasit in interior

Cazul de mai jos s-a petrecut in Marea Britanie si a starnit dezbateri aprinse.

Totul a inceput dupa ce Connor Dawes, un tanar de 19 ani, a decis intr-o seara sa jefuiasca un barbat care mergea singur pe o strada izolata.

Planul i-a iesit: s-a furisat in spatele lui, l-a lovit la nivelul fetei, dupa care i-a furat portofelul din buzunar si s-a facut nevazut. Insa la cateva strazi distanta, in momentul in care a verificat continutul portofelului, Connor a avut un soc.

Actele victimei indicau faptul ca aceasta sufera de autism. Condus de remuscari, baiatul a mers la sectie si s-a predat. A povestit ce a facut si a rugat politistii ca portofelul sa ii fie returnat celui pe care l-a jefuit.

Tanarul a fost retinut, iar la proces judecatorul s-a declarat impresionat de atitudinea lui si de decizia luata. Insa din cauza ca vitctima s-a ales cu rani fizice in urma asaltului a fost nevoit sa il condamnte la doi ani de inchisoare.

Connor Dawes nu a contestat decizia si spune ca este impacat cu cele intamplate, dorind sa plateasca pentru ceea ce a facut. Cazul a starnit o dezbatere aprinsa: unii sunt de parere ca sanctiunea pe care a primit-o baiatul este prea dura. Altii cred ca ar fi meritat mai mult.

Voi ce parere aveti?

Ce este autismul?
Autismul este o tulburare de dezvoltare considerata drept una dintre cele mai severe tulburari neuropsihiatrice ale copilariei. Autismul este tulburarea centrala din cadrul unui intreg spectru de tulburari de dezvoltare, cunoscut sub numele de spectrul tulburarilor autismului/autiste sau de tulburari pervazive de dezvoltare.

Aceste tulburari prezinta o larga varietate de manifestari, presupuse a fi rezultatul unor disfunctionalitati de dezvoltare ale sistemului nervos central sau genetice. Cauzele specifice sunt inca necunoscute.

Persoana care prezinta tulburari pervazive de dezvoltare de­monstreaza dificultati in mai multe arii de dezvoltare si nu doar in anumite segmente specifice, iar efectele produse de dificultatile dintr-o anumita arie au efecte negative asupra dezvoltarii altor zone, rezultatul fiind un grup complex de caracteristici si trasaturi.

Autismul este prezent inca de la nastere si se pastreaza pe durata intregii vietii. Poate avea doua tipuri de debut:

autismul poate fi observat inca din primul an de viata; sau
autismul se instaleaza in jurul varstei de 2-3 ani, iar copilul, care pana la aceasta varsta a avut o evolutie normala, pierde achizitiile (cognitive, de socializare, comunicare) si incep sa manifeste si comportamente repetitive si autostimulari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*