ns

9 Obiceiuri pe care Trebuie sa Incetezi sa le mai faci in timpul Perioadei Menstruale

Cele 4-6 zile luna de luna sunt printre cele mai dureroase zile pentru multe dintre femei. In plus, de cele mai multe ori, vin insotite de o stare de depresie, proasta dispozitie si irascibilitate.
Exista mai multe cai de a atenua sau a face durerea sa dispara, totusi, ramane foarte important ca femeia sa aiba grija in mod corect de sanatatea sa.

Pe langa igiena corporala care trebuie urmata ca la carte, mai jos, va prezentam cateva obiceiuri pe care mai toate femeile le fac atunci cand sunt in perioada menstruala, obiceiuri care sunt complet gresite. Incetati sa le mai faceti.
1. Pastrarea aceluiasi absorbant sau tampon pe durata intregii zile poate cauza infectii vaginale si un miros neplacut.

Absorbantele sau tampoanele trebuie sa fie schimbate la fiecare 5-6 ore indiferent daca sangerati abundent sau nu.
2. Daca experimentati durere in timpul perioadei menstruale, nu incercati sa va adaugati si mai multa durere (prin epilarea cu ceara, spre exemplu).
3. Se recomanda sa nu aveti contact sexual in timpul perioadei menstruale pentru ca va creste riscul de infectii. Este mai bine sa amanati sa faceti dragoste pana ce veti scapa de sangerare.

4. Este recomandat sa nu faceti exercitii fizice in exces in timpul perioadei menstruale pentru ca puteti avea apoi dureri si mai mari.
5. Nu sariti peste mese in timpul perioadei menstruale caci deja pierdeti foarte multa energie si sange. Respectati, asadar, cele 3 mese pe zi si gustarile dintre mesele principale.
6. Chiar daca va treziti o pofta nebuna de a manca ceva anume in timpul noptii sau seara tarziu, evitati neaparat. Corpul nu va putea digera la o ora atat de tarzie, fiind deja obosit. Nu veti reusi decat sa va creati un disconfort care va va impiedica sa va odihniti cum trebuie.
7. Crampele menstruale va pot impiedica sa va odihniti cum trebuie pe timpul noptii, dar este crucial sa va odihniti, intrucat in timpul zilei, corpul este deja mult prea solicitat si pierde extrem de multa putere si energie.
8. Produsele lactate pot inrautati crampele din timpul perioadei menstruale intrucat contin acid arahidonic, asa ca este mai bine sa evitati consumul acestora.
9. Si asa sunteti intr-o dispozitie nu tocmai placuta si destul de instabila. Evitati sa va uitati la filme depresive, sa ascultati cantece triste pentru ca riscati sa va dati si mai mult peste cap sanatatea mentala.
SURSA: www.fhfn.org
Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*