7 moduri de a scăpa de cutele hainelor tale fără un fier de călcat!

Aproape toată lumea  la un moment dat s-a aflat într-o situație în care hainele lor trebuia să fie călcate imediat, dar nu aveau un fier de călcat. Am găsit nouă moduri de a rezolva problema hainelor șifonate fără a avea un fir de călcat.

Placă de păr

1

O placă de păr este perfect pentru zonele greu accesibile, cum ar fi gulerele. Puneți set placa de păr la o temperatură medie şi țineți-o pe locul dorit, și așteptați câteva secunde. Asigurați-vă că placa de păr nu are păr pe ea: pot deteriora hainele. Nu utilizați pe țesături delicate.

Apa + Oțet

2

 

O metodă pentru tineri chimişti. Se amestecă oțet din vin natural, cu apă în proporție  1-3, se toarnă amestecul într-un pulverizator și se agită uşor. Acum ai un spray împotriva cutelor.

Abur de la un fierbător de apă
3
Un fierbător de apă poate fi o alternativă bună atunci când vreţi să scăpaţi de cutele hainelor. Se încălzește fierbătorul pe aragaz. Atunci când începe să fiarbă, se i-au hainele cu cute și se ţin în jetul de abur, la aproximativ 20 de centimetri distanță.
Uscător de păr
4
Un uscător de păr obișnuit ne poate, de asemenea, ajuta. Porniţi-l la temperatura cea mai ridicată, și direcționaţi aerul cald pe cute.
Prosop umed
5
Puneți hainele pe o suprafață plană, cum ar fi o masă de călcat sau o masă normală. Acoperiţi cutele mari cu un prosop umed, și apăsați-l puternic cu mâinile. După aceea, lăsați hainele să se usuce.
Mașină de spălat
6
Funcţia de uscare poate „călca” hainele de bumbac și lenjeria. Selectați un mod de scurt: de 15 minute, va fi de ajuns. În cazul în care cutele sunt mari, adăugați un mic obiect umed, cum ar fi un ciorap,  sau o batistă în maşina de spălat. De asemenea este o idee foarte bună să adăugaţi 2-3 cuburi de gheaţă.
Fundul unei tigaie
7
Apă se fierbe într-o cratiță, apoi se goleşte cratiţa. Fundul ei va fi suficient de fierbinte şi va acţiona ca un fier de călcat. Pune hainele pe o suprafață netedă, și foloseşte cratiţa ca un fier de călcat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*