1

5 din cele mai puternice monumente, dedicate tragediei din 9 septembrie, din jurul lumii!

Atentatele de la 11 septembrie au fost o serie de atacuri sinucigaşe coordonate de Al-Qaeda împotriva Statelor Unite care au avut loc la 11 septembrie 2001. În dimineaţa acelei zile, 19 terorişti Al-Qaeda au deturnat patru avioane comerciale de pasageri. Teroriştii au preluat controlul avioanelor, prăbuşind două dintre ele în Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York, omorând toate persoanele de la bord şi mulţi alţi oameni care lucrau în clădiri.

1.Lupta Mondiala Împotriva Terorismului

1

Monumentul dedicat luptei mondiale împotriva terorismului (de asemenea, cunoscut sub numele de Lacrima de durere) este o sculptura făcută Zurab Tsereteli, care a fost dată Statelelor Unite ca un cadou oficial din partea al guvernului rus ca un memorial al victimelor din atacurile din 11 septembrie. Acesta se află l în Bayonne, New Jersey.

2. Muzeul şi Memorialul  Național a Zilei de 11 septembrie

2

Aceste două construcţiile comemoră atacurile din 11 septembrie, 2001  care au ucis 2,977 victime, şi bombardarea World Trade Center din 1993, care a ucis șase oameni. Monumentul este situat pe fosta locaţie a Turnurile Gemene, care au fost distruse în timpul atacurilor din 11 septembrie.

3. Trinity Root

3

Trinity Root este o sculptură din bronz făcută de Steve Tobin făcută în septembrie 2005. Ea este situată în curtea de sud a Bisericii Trinity din Manhattan.

4. „Memorie și Lumină”

4

In 2005, Italia a marcat a 4-a aniversare a atacurilor din 11 septembrie, cu un memorial intitulat „Memorie și Lumină”, proiectat de arhitectul Daniel Libeskind. Este situat în nordul orașului italian Padova.

5. Memorialul Donadea din Irlanda

6

Departamentele de poliție și pompieri din New York  au oferit locuri de muncă imigranților irlandezi. Mulţi dintre ei au murint în acea cumplită zi. Sean Tallon a fost unul dintre cei 343 de pompieri care au murit în timpul îndeplinirii atribuțiilor sale în acea zi; Tatal lui Tallon s-a născut în Donadea, County Kildare, Irlanda.

6. Caen Memorial

7

 

Caen Memorial a deschis în 1988 și este considerat a fi cel mai bun muzeu a celui de-al doilea război mondial a țării. Extins în 2002 pentru a include evenimente de după război, Caen Memorial poartă distincția de a fi primul muzeu din afara Statelor Unite care afișează artefacte din 9/11, inclusiv un camion de salvare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*