4 metode prin care poti EVITA o sarcina fara a folosi PREZERVATIVUL. Nu o rata pe a 3-a…

Aducerea pe lume a unui bebelus este considerata ca fiind cea mai mare implinire pentru un cuplu. Insa multi oameni nu sunt pregatiti, psihic sau financiar, sa dea nastere unui copil. Astfel, foarte multe persoane care nu folosesc protectie in timpul actului sexual se confrunta cu o multime de temeri. Desi prezervativele reprezinta cea mai comuna metoda contraceptiva, exista foarte multi oameni care evita sa le foloseasca din diverse motive. In cazul in care nu esti un fan al prezervativelor, dar nici nu iti doresti un copil, uite ce alte metode poti folosi pentru a evita o sarcina:

1.Realizeaza un calendar periodic: O metoda foarte buna de a evita sarcina este aceea de a tine un calendar periodic. Acest calendar presupune urmarirea duratei ciclurilor menstruale si evitarea perioadei de fertilitate. Intr-un ciclu normal, care dureaza de la 26 la 32 de zile, cea mai sigura perioada este din ziua 1 pana in ziua 7 si in ultimele 4-5 zile. In perioada fertila a ciclului menstrual, partenerii trebuie sa practice abstinenta. Cu toate astea, trebuie sa constientizezi ca aceasta metoda nu este foarte sigura si ca exista in continuare posibilitatea de a ramane gravida.

2.Pilulele contraceptive: Pilulele sunt cea mai sigura metoda. Sunt foarte eficiente (90% dintre cazuri), dar trebuie luate dupa un program foarte strict si, mai ales, la recomandarea medicului. Pentru ca aceste pastile regleaza hormonii si ciclurile fertile, pot avea si efecte secundare foarte periculoase.

3.Steriletul: Aceasta metoda presupune implementarea unui dispozitiv, in forma literei T, prin interventie chirurgicala. Acest dispozitiv impiedica spermatozoidul sa fertilizeze ovulul si poate fi scos, la cerere, atunci cand partenerii ajung la concluzia ca isi doresc aceasta schimbare. De asemenea, este eficient in 99% dintre cazuri, dar este recomandat in special femeilor care deja au nascut.

4.Plasturii contraceptivi (patch-urile): Patch-urile contraceptive sunt niste plasturi de dimensiuni foarte mici, care elibereaza doua tipuri de hormoni, ce ajung in sange, prin piele, prevenind astfel aparitia unei sarcini nedorite. Acesti plasturi trebuie aplicati pe zone curate, uscate si fara par (niciodata pe sani) si se inlocuiesc la fiecare 7 zile, timp de 3 saptamani la rand. Folositi in mod corespunzator, acestia au o eficienta foarte mare.

CITEȘTE URMĂTORUL ARTICOL

8 DIFERENȚE între bărbatul cu care DOAR te ÎNTÂLNEȘTI și cel cu care te CĂSĂTOREȘTI

Atunci când te întâlnești cu cineva, crezi că este perfect. Ești îndrăgostită și îți imaginezi că vei petrece mult timp, mulți ani, alături de el. Sau poate crezi că veți putea avea chiar și un viitor împreună. Dar fii atentă, bărbatul cu care te întâlnești nu e neapărat același cu cel cu care te căsătorești!

Uite diferențele!

1. Băiatul cu care te întâlnești îți cere să „ieși pe-afară”, ceea ce semnifică mai puțină implicare. Vrea să vă distrați, fără etichete.
Băiatul cu care te căsătorești îți cere să ieși la întâlniri și e clar în ceea ce privește intențiile lui. Vrea să petreacă timp cu tine și vrea să știe încotro te îndrepți.

2. Băiatul cu care te întâlnești vorbește cu tine despre persoane pe care le cunoaște din trecutul tău sau face mișto de acel tip de la bar, ori face tot felul de acțiuni amuzante, deoarece el nu se poate conecta la un nivel mai profund.
Băiatul cu care te căsătorești poate purta o conversație cu tine despre film, cărți, muzică și alte interese comune. Acest lucru face ca relația să fie mai substanțială în timp.

3. Primul nu-ți va spune niciodată că vrea să se căsătorească sau să aibă copii, și nimic nu-i va schimba gândirea. Al doilea și-ar putea schimba gândirea cu privire la copii și însurătoare după ce te va întâlni pe tine.

4. Primul va lua personal atitudinea ta și va începe să contracareze până când va declanșa o ceartă. Al doilea se poate descurca cu atitudinea ta și poate vorbi cu tine astfel încât să te liniștească.

5. Băiatul cu care te întâlnești îți spune că ești răutăcioasă și îți spune porecle, astfel încât să se simtă ca un învingător. Băiatul cu care te căsătorești luptă corect, nu-ți strigă nume și nu utilizează forța fizică, indiferent cât de nervos este.

6. Băiatului cu care te întâlnești îi pasă prea mult de aparențe și imagine, și te va tachina dacă arăți mai neîngrijită până când te vei ridica din nou la standardele lui. Băiatul cu care te căsătorești înțelege că oricine are zile bune și zile mai puțin bune în ceea ce privește look-ul și nu-ți va răni sentimentele cu asta.

7. Băiatul cu care te întâlnești îți va spune „Îmi pare rău” pentru că vrea doar să te înveselească sau să încetezi să-l mai bați la cap. Băiatul cu care te căsătorești va spune „Iartă-mă” pentru că este sincer și nu a fost intenția lui să te rănească. Spune „Te iubesc” pentru că așa simte cu adevărat și vrea să te facă să simți această dragoste zi de zi.

8. Băiatul cu care te întâlnești nu vrea să-i cunoști prietenii pentru că el vrea să fie singur cu tine tot timpul. Băiatul cu care te căsătorești vrea să audă povești despre prietenii tăi până când îi va întâlni personal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*