370505-15240460-r3l8t8d-650-y-02-650-a542d8629a-1476771483

11 sfaturi fantastice pentru păstrarea curățeniei în casă!

Chiar dacă curățenia nu este „distracția” ta preferată, rezultatele justifică întotdeauna efortul depus. Acel sentiment că v-ați făcut datoria, atunci când totul în jurul vostru este curat și strălucitor, este foarte plăcut.
Iată cele mai bune sfaturi care te pot ajuta pentru a face totul strălucească.
Cum să cureți o masă

370505-15240460-r3l8t8d-650-y-02-650-a542d8629a-1476771483

Se amestecă ½ ceașcă de otet cu ½ ceașcă de ulei de masline, înmuiați o cârpă în amestec și stergeti lemnul. Zgârieturile dispar complet, iar suprafata va arăta ca nouă.
Albirea pernelor

1

Se amestecă 1 cană de detergent de spălat, 1 cană de înălbitor, ½ cană de borax și se adaugă apă foarte fierbinte.
Cum se curăță un dulap

2

Se amestecă 1 lingura de ulei vegetal cu 2 linguri de praf de copt, și folosiți-l cu o perie sau o cârpă pentru a curăța dulap.
Curățarea robinetului sau dușului

3

Scapă de acumularea calcarului de la robinete sau capete de duș cu ajutorul oțetului. De obicei, 20 de minute este suficient.

4

În cazul în care calcarul persistă, înfășurați capul de duș într-o pungă de plastic și se lasă timp de încă o oră. Apoi se spală foarte bine.
Fier de călcat

5

Se acoperă placa de călcat cu hârtie și se presară peste un pic de sare.
Porniți fierul de călcat și setați-l la temperatură maximă. (Asigurați-vă că funcția de abur este oprită, și că nu există apă în fier).
Frecați fierul încălzit peste sare.
Tigaia din fontă

6

Veți avea nevoie de un agent de curățare pentru cuptor, mănuși de cauciuc și oțet simplu.
Mucegai pe cada din baie

7

Ia dischete din bumbac și fă bile mici cu aceastea, care sunt de aproximativ un centimetru în diametru. Scufundați-le într-un înălbitor și apoi așezați-le pe matriță și lăsați-le peste noaptea. În dimineața, îndepărtați orice urmă de mucegai rămas cu o periuță de dinți.
Curățarea grătarului de aragaz

8

Puteți curăța de grăsime de pe grătarul aragazului, folosind amoniac. Puneți grătarul într-o pungă de plastic și adăugați două-trei linguri de amoniac. Lăsați-l timp de 12 ore, apoi clătiți-l.
Argintărie

9

Este ușor de curățat, argintăria, folosind apă clocotită, o folie de aluminiu și sare. Se pune folie de aluminiu pe un bol sau tavă, se pune apă clocotită și sare si se lasă 30 de minute.

Canapele

10

Aveți posibilitatea să eliminați petele de pe acest tip de canapea, cu o perie albă curată și o cantitate mică de alcool. Adăuga-ți un pic de praf de copt pentru a scăpa de mirosul neplăcut.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*