6792260-photo-1470777639313-60af88918203-1473692937-650-dca237d1da-1474552489-504x270

10 obiceiuri de zi cu zi care ne fac să îmbătrânim mai rapid!

Arăți mai în vârstă decât ești? În afară de genetică, există mai mulți factori care contribuie îmbătrânirea acelerată.

Ne-am dorit să împărtășim 10 obiceiuri pe care trebuie să le evitați pentru a arăta mai tânară, fără botox sau intervenții chirurgicale. Amintiți-vă că niciodată nu e prea târziu pentru a începe, așa că aplicați aceste modificări stilului de viata acum.

1. Dietele cu conținut redus de grăsimi

1

Pentru a preveni apariția ridurilor este esential să consumăm acizi grași omega-3, care ajută la menținerea pielii suplă și netedă. O dietă saracă în grăsimi ne privează de această componentă, cauzând îmbătrânirea prematură a pielii.

2. Băutul printr-un pai

2

Atunci când bei băuturi printr-un pai trebuie să țugui buzele care poate cauza linii și riduri în jurul gurii. Același lucru este valabil pentru fumat. Încercați băut direct din sticlă, iar dacă sunteți un fumător încercați  să renunțați. Acesta poate fi un proces lung și greu, dar beneficiile renunțării la fumat sunt enorme.

3. Dormitul pe o parte 

3

Dormi pe o parte, cu fața strivită de pernă, cauzează apariția ridurilor de pe obraji și de pe bărbie. Experții spun că, de dormit pe spate este cea mai bună poziție de a dormi pentru a  rămâne tânăr, și odihnit.

4. Postură proastă

4

Postură proastă deviază coloana vertebrală, iar ca rezultat mușchii și oasele devin tensionați. Aceste daune duc la durere și oboseală și poate cauza adesea deformare permanentă.

5. Utilizarea cremelor cu protecție solară numai în vacanță

5

Supraexpunerea la razele UV este principala cauză a îmbatranirii premature a pielii. Pentru a vă proteja de efectele dure ale soarelui este important să se poarte protecție solară chiar și atunci când este urât afară, deoarece nori blochează mai puțin de 20% din razele UV.

6. Utilizarea excesivă a sistemul de încălzire

6

Utilizarea excesivă a încălzirii artificiale face ca aerul din interior să fie foarte uscat. Pielea și părul devine prea uscate și veți avea riduri mai multe.

7. Refuzul zahărului

7

Știm cu toții că zahărul nu este bun pentru noi, la fel ca stresul, și, uneori, trebuie să ne oferim o recompensă și să mâncăm ceva dulce. Desigur în cazul în care acest lucru te face fericit.

8. Uitatul prea mult la televizor

8

Un studiu a constatat că pentru fiecare oră petrecută în fața televizorului speranța de viață scade cu 22 de minute.

9. Lipsa somnului

9

Adulții au nevoie de cel puțin 7 ore de somn în fiecare noapte.

10. Stresul din cauza lipsei de organizare

10

Mai multe studii au arătat că stresul cronic provoacă daune grave celulelor, care pot accelera procesul de îmbătrânire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*