re

10 motive pentru care ar trebui sa ai activitate sexuala CAT MAI DES!

Sexul nu este doar un mod placut de a-ti petrece timpul cu partenerul de viata, ci are si beneficii asupra corpului tau, pe termen indelungat. Persoanele care fac sex regulat, au un numar mai mare de anticorpi, astfel riscul de a se imbolnavi scade considerabil.

Principalele motive pentru care sexul este benefic sanatatii tale:

1. Ajuta la o menstruatie regulata si fara crampe.
Cand o femeie are orgasm, uterul se contracta si ajuta la eliminarea compusilor care pot cauza crampe. Numarul crescut de contractii uterine poate ajuta, de asemenea, la eliminarea tesutului si sangelui, mult mai usor, astfel menstruatia sa se termine mai repede.

2. Un somn linistit
In timpu sexului este eliberata oxitocina, numit si hormonul fericirii, care ajuta la inducerea somnului, dar si la cresterea calitatii acestuia.

3. Combate stresul
Unul din cele mai importante efecte pozitive ale sexului asupra starii generale este imbunatatirea modului in care organismul raspunde la stres si suprasolicitari. Sexul regulat reduce tensiunea arteriala si stresul la care este supus corpul, pe timpul zilei.

4. Intareste imunitatea
Persoanele care fac sex regulat au un nivel mai mare de imunoglobulina lgA. Aceasta are rolul de a lupta impotriva organismelor invadatoare, astfel reduce si chiar elimina nevoia sistemului imunitar de a se activa.

5. Reduce riscul de cancer de prostata
Barbatii care ejaculeaza frecvent au un risc scazut de aparitie a cancerului de prostata. Un studiu a demonstrat ca mai mult de 21 de ejaculari in cursul unei luni calendaristice pot fi corelate cu un risc scazut de cancer prostatic la barbatii in varsta.

6. Amelioreaza afectiunile cardiace
Barbatii care au parte de sex regulat au un risc mult mai mic de aparitie al problemelor la inima. Activitatea sexuala nu doar aduce aceleasi beneficii ca si exercitiile fizice, ci si mentin nivelul de estrogen si testosteron.

7. Crestere a libidoului
Cu cat partenerii fac mai mult sex, cu atat isi doresc sa faca si mai mult. Este o conexiune psihica, dar si fizica, in special pentru femei. Sexul frecvent ajuta la o lubrifiere vaginala crescuta, circulatie a sangelui si elasticitate, care face ca sexul sa fie mai placut.

8. Ameliorizeaza durerile
Acest efect este rezultat ca urmare a cresterii nivelului oxitocinei si endorfinelor. Cu cat acestea sunt mai crescute, cu atat analgezia este mai intensa. Un studiu a demostrat ca activitatea sexuala reduce durerea de spate si de picioare, de asemenea si crampele menstruale si durerile de cap.

9. Este o forma de exercitiu
Sexul ajuta la arderea caloriilor si intarirea muschilor. Un studiu a aratat ca sexul arde aproximativ 4 calorii pe minut, astfel facandu-l o forma de exercitiu foarte buna. De asemenea, ajuta la mentinerea flexibilitatii.

10. Imbunatateste relatia cu partenerul
Orgasmele si activitatea sexuala rezulta intr-o crestere a nivelului oxitocinei, care ajuta la o legatura empatica cu partenerul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*