10 lucruri GRAVE care se întâmplă în corpul tău dacă NU mai faci dragoste

Din diferite motive, fiecare dintre noi a trecut la un moment dat printr-o perioadă mai lungă sau mai scurtă de abstinenţă sexuală. În cazul în care treci printr-o perioadă în care ţi-ai întrerupt viaţa sexuală, ar trebui să ştii că se întâmplă anumite lucruri în corpul tău în această perioadă şi nu tocmai bune.

Iată câteva lucruri care se pot întâmpla în organismul tău dacă nu mai faci sex o perioadă de timp:

1. Nu vei deveni mai „mică”

Abstinenţa sexuală nu te va face mai „mică” ori mai „strâmtă”. Acesta este doar un mit. Senzaţia de „strâmt” a vaginului nu este influenţată de numărul de parteneri sexuali, iar dacă vei lua o pauză de sex nu înseamnă că vei redeveni virgină. Himenul nu creşte la loc sau nu se lipeşte, indiferent ce zvonuri circulau prin liceu. Totuşi, trebuie să ştii că ţesutul vaginului ar putea să îşi piardă obişnuinţa de a se relaxa ca răspuns la stimularea sexuală sau la penetrare, şi probabil va avea nevoie de ceva antrenament data viitoare când vei face sex. Nu îţi face griji, îşi va reveni la normal repede.

2. Bărbaţii sunt mai predispuşi la disfuncţii erectile

Aceasta este o descoperire interesantă, însă nu una foarte simpatică dacă eşti un bărbat care a făcut o pauză în viaţa sexuală. Se pare că abstinenţa creşte riscul apariţiei disfuncţiilor erectile. Studiile au avut tendinţa să se concentreze mai mult pe bărbaţii mai în vârstă, însă toate studiile au ajuns la concluzia că activitatea sexuală regulată are efecte pozitive asupra calităţii erecţiilor. De asemenea, există studii care susţin că ejaculările regulate scad riscul apariţiei cancerului de prostată.

3. Sistemul imunitar devine mai vulnerabil

Se pare că activitatea intima regulată contribuie şi la menţinerea la capacitate optimă a sistemului imunitar. În cazul femeilor, această „optimizare” a sistemului imunitar face şi concepţia mai uşoară. Evident că, atunci când ai o pauză, nu vei avea parte de aceste beneficii şi vei fi mai predispusă la apariţia bolilor şi infecţiilor pe care sistemul imunitar le-ar putea contracara dacă ai face amor în mod regulat.

4. Libidoul va scădea
Acest lucru încă nu este foarte clar şi oamenii de ştiinţă spun că mai au nevoie de studii. Unii experţi cred că o viaţă amoroasă activă, regulată, asigură un nivel normal şi constant al libidoului şi pentru perioadele de abstinenţă, adică se creează un fel de stoc. Aceşti experţi cred că o perioadă de abstinenţă va scade în timp libidoul, deoarece organismul va reacţiona hormonal mai puţin la excitare. Alţi experţi nu sunt de acord cu această teorie, susţinând că variaţiile libidoului vor fi conectate strict cu experienţele individuale.

5. Ar putea creşte nivelul de stress

Acesta este un alt efect în care legătura lipsa beneficiilor devine un efect negativ (abstinenţă şi reacţii exagerate la stress). Anumite studii au descoperit că persoanele care nu au o viaţă amoroasă regulată au tensiunea arterială mai ridicată sau oscilantă ca răspuns la situaţii stresante faţă de persoanele care au făcut dragoste cu puţin timp înainte de producerea evenimentelor stresante. Prin urmare, dacă eşti obişnuită cu efectul de reducere a nivelului de stress, în perioada de abstinenţă îţi va fi mai greu să treci prin momentele grele.

6. Sănătatea cardiovasculară va avea de suferit

O viaţă amoroasă regulată şi satisfăcătoare influenţează pozitiv sănătatea cardiovasculară, de aceea, intrarea într-o perioadă de abstinenţă influenţează negativ echilibrul hormonal si cardiac. Este adevărat că nu s-au făcut studii amănunţite asupra a ceea ce se întâmplă cu inima ta după o perioadă în care nu faci amor. Probabil că, pentru sănătatea ta cardiovasculară ar fi bine să îţi elimini frustrarea făcând jogging, pentru a păstra sau a îmbunătăţi starea de sănătate avută înaintea abstinenţei.

7. Vei avea nevoie de mai mult timp pentru lubrifiere

Organele tale genitale vor fi în formă tot timpul, iar acest lucru înseamnă că, după o perioadă de abstinenţă, organele genitale au nevoie de puţin mai mult timp pentru a fi gata de acţiune. Experţii în acest domeniu subliniază faptul că lubrifierea provocată de excitare funcţionează cel mai bine dacă ai o activitate regulată, de aceea este posibil să ai nevoie de puţin ajutor (lubrifiant) atunci când reiei activitatea amoroasă după o perioadă de abstinenţă.

8. Scade riscul apariţiei bolilor cu transmitere sexuală şi a infecţiilor urinare

În sfârşit, iată şi veşti bune. Sau efecte secundare pozitive. Probabil că nu este nicio surpriză că scade riscul apariţiei bolilor, însă te întrebi, probabil, de ce scade şi riscul apariţiei infecţiilor tractului urinar. Infecţiile tractului urinar sunt provocate deseori de transferul bacteriilor către tractul urinar, de cele mai multe ori din zona anusului. Prin urmare, abstinenţa te poate feri de anumite astfel de infecţii. Trebuie să ştii, totuşi, că poţi contacta boli cu transmitere sexuală şi infecţii urinare şi în alte moduri, prin urmare nu esti chiar 100% în siguranţă.

9. Inteligenţa nu va fi la cote maxime

Există un mit care spune că abstinenţa este însoţită de o creştere semnificativă a nivelului inteligenţei. Adevărul este că, de fapt, se întâmplă exact opusul. Oamenii de ştiinţă au demonstrat că o activitate amoroasă regulată stimulează dezvoltarea neuronilor în regiunea hipocampusului. Astfel, se pare că abstinenţa nu face deloc bine nivelului de inteligenţă. În cazul în care ţi se pare că, de când ai intrat în perioada de abstinenţă eşti mai productivă şi pari să înveţi mai multe lucruri, nu te amăgi. Probabil că eşti plictisită sau ai mai mult timp la dispoziţie.

10. Vei fi mai deprimată, dar nu din motivul pe care îl bănuieşti
Un studiu susţine că femeile sunt cu atât mai deprimate cu cât perioada de abstinenţă este mai lungă. Se pare însă că nu lipsa amorului le deprimă. Studiul respectiv a demonstrat că şi femeile al căror partener foloseşte prezervativul sunt deprimate. Cercetătorii spun că anumite componente ale spermei – inclusiv melatonina, serotonină şi oxitocină – oferă beneficii indubitabile stării psihice şi emoţionale femeilor care fac dragoste neprotejat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*